WELCOME TO MY BLOG.ENJOY HERE! | Dashboard | +Follow

Gorgeous
About◕ Links◕ Stuff◕ Entries

________________________________________________________________________________________
Wednesday, November 11, 2015 | 3:32 AM | 0 Atasinchi
Assalammualaikum w.b.t.....

        MasyaAllah bersawang dah blog nih,lama betoi tak update nohh 😮😮😮. Rasanya, dah lebih dua tahun kot gamaknya tak update apa-apa dekat sini,apa khabar orang disana?yah! awak  la yang tengah baca blog ni sihat ka tuh? Bukan niat dihati takmau post dekat blog ni tapi tula komitmen lain tambah pulak dengan jadual yang pack terus lupa yang sebenarnya ada blog rupanya. Nak dijadikan cerita macam mana bole tulis untuk entry kali ni, nidiaaaa cerita dia ini! Ni semua dek tercetusnya idea daripada dua orang insan ni, iaitu kak norma dengan pali aka Zul Lee maaf hampa aku terlupa nak ambik link hampa nnti aku update tulis link naah 🙆🙆🙆 . Ini kisah kenapa depa jugak terlibat dalam benda alah blog ni, ni disebabkan kami terlibat dengan satu program dengan kanak- kanak di satu perkampungan dekat langkawi ni, intipati program ni ialah untuk memberi pendedahan kepada kanak- kanak mengenai IT dan cara untuk mengedalikannya sambil tuh kami promote la course kami dengan tempat kami belajaq hampa pon sambil menyelam minum pi la ayaq. Kak norma selaku pengajar kita pada harituh kagum betoi tengok cara kak norma nih bagi penerangan, salute ahh kak. Yang menariknya dalam satu slot ni adik-adik kita didedahkan dengan cara menulis dan membuat blog itu yang aku pon sama naik join depa,hamboih pakat bole update blog hampa la adik dik ouih. Zul Lee dekat sebelah ni pon tengah rancak  berperang dengan keyboard dia hamboih takmau kalah noh.

     

Tetiba lagu nih muncul time nak tulis entry kali nih, memang berkaitan betul lagu nih. Tetiba terasa sebak pulak*lap ayaq mata,tarik hinguih
                                "your my brother your my sister,we"re one big family"  
                                 
                               

 
walaupun kejap ja program nih berlangsung tapi still terasa kehangatan nya apatuh orang putih kata" the bond is still tight" masih lagih rasa bahang ikatan tuh,Hah nah ambik gambar hang dok depan sekali hah,nnti sedih plak kang tadak gambar~tula jadi tukang ambik gambar lagi. Program ni dijalankan dilangkawi selama 3 hari 2 malam. Seramai 27 org terlibat dalam program ni ditambah dengan abang Farid kita selaku orang kuat*tepuk sikit orang kuat turun padang siap bawak van lagi dekat kami. Dikesempatan ini saya ingin mengucapakan terima kasih kepada pengarah program kerana telah berjaya menjalankan program nih! well done ,bravoo  and everything was totally smooth. Good job!good job pengarah. Terima kasih jugak kepada MT dan EXCO baru dan lama well done guys!enjoy sesangat .Terima kasih jugak pilih cek ni join program nih walaupun cek tau cek taklayak besa besa ja cek ni.Terima kasih kepada semuanya nah💓😙😙😙 muah satu kalih.

Banyak sangat kalau nak diceritakan apa yang berlaku dekat sana sepanjang program terlalu banyak kalau buat karangan pon takcukup nih,Takut jugak nak ceqita dekat hampa dari awai pagi sampai ke malam tapi tula takut hampa boring la ,takpa kami buat rumusan ja nih,tudia rumusan panjang serupa karangan dah kan. Hampa lek lek lu sebab ni baru mukadimah,sabaq nah.

Antara banyak - banyak benda yang ni la paling menarik so kami ambik yang ni la noh nak ceqita dekat hampa .Kami nak cerita lah sikit pengalaman yang paling pahit ka bolela pahit la jugak, yang betoi-betoi terkesan sampai bole mengimbau memori dan kenangan buruk 14 tahun yang lalu, hah tudiaaaaaaaa! Pengalaman dikejar anjing,sumpah yang ni aku takbole nak lupa. Tetiba terus ingat balik kenangan time umoq 6 tahun dulu kena kejar anging kes aku bawak ais lolipop waena warni yang sekupang tuh, time dulu lanih taktaula berapa dah. Dia punya fobia aku hampa tau dak macam mana serupa lari marathon 4 x 4 kalau time tuh ada acara tuh aku rasa memang dah.Dengupan jantung tuh takyah cerita la, dia punya kelajuan kalah kereta ferari weh takkalah sama taraf kot dengan ferari . Laju kan hah bole bayangkan laju dia tuh dalam beberapa minit ja.

Cerita dia macam ni depa ni ada la dalam dua ke tiga orang centu nakpi toilet, biasa la buat bbq tepi laut mana nak cari toilet kan. Yang geng ni depa jalan la depan dulu, yang aku ni malas tapi pih jugak la nak bagi ramai kan takut apa-apa jadi senang bila ramai ni. Depa pon jalan la dok gelak suka ria, pastu tetiba semua diam dengan tadi gelak sakan ni diam pulak. Aku pikiaq habih positif mungkin depa penat kot tuh sebab depa diam, ni sambil dok main phone jalan la kot belakang depa dah la sorang jalan paling belakang dengan paling jauh dari depa. Tup tup ada sorang minah ni lari pelik la kan sapadiaa yang lari malam-malam ni dah la gelap. Panggung la kepala aku ,dah macam gaya mak mak nak marah anak sekali yg depan semua lari aku pon hah bukak langkah sekali. Time tuh pulak idea nak berlakon mencurah rasa macam nak berlakon buat-buat macam pitam ja tapi takdan nak berlakon anjing tuh mai dekat dah, dengan muka dia hampa takyah ceqita la muka lapaq macam takmakan sebulan nuh,  aku rasa malam tuh macam tidoq dekat hospital dah. Rakus betoi anjing tuh macam dah bersedia nak membaham si mangsa apalagi aku pon terus bukak langkah pederaih cabut  120km/second. Tup tup ada sorang ni berenti pastu aku pon berenti ahh, kami baru tersedar sebenarnya anjing tuh takligan  ligan sapa sapa pon dia ligan tuh sebab depa nuh lari, macam nak luku kepala sorang-sorang hampa buat lawak sunggoh noh. Sampaikan malam time nak lena pon mengigau kena ligan weh, tengok dia punya fobia dengan anjing sampai ketahap tuh biasala sejarah hidup  kena ligan start dari 6 tahun sampai la takpenah hilang.







                                                         Apa yang lucu sangat tuh??

 
Hai 

 

Orang kuat kita hah,kalau tadak dia takjalan program ni,terima kasih pengarah




peace 
TENEEEE!!!Sekian darpada saya,harap maaf salah silap mahupun typo yag tak perasaan,saya mengharap kan akan ada lagih program seumpama ini, Terima kasih diatas segala-galanya,semoga kita maju jaya dan mengorakan langkah serta berganding bahu untuk menaikakan lagi nama i-tech.




PAST ♠


______________________________________
◕ Disclaimer ◕


My name is Syaza Lyana.This is my Official Blog so It's Real of me.
Please be nice here and don't copy what's mine!
_______________________________________
◕ Scream Here ◕